Sumy One
Brief informative news of the city of Sumy and Sumy Oblast

Всесвітній конгрес GHI з глобальної безпеки харчових продуктів.

2-й Всесвітній конгрес GHI з глобальної безпеки харчових продуктів: прискорення переходу глобальної продовольчої системи до сталого майбутнього

      2-й Всесвітній конгрес GHI з глобальної безпеки харчових продуктів: прискорення переходу глобальної продовольчої системи до сталого майбутнього.

                  18 – 20 березня 2024 | Роттердам, Нідерланди

       Всесвітня організація «Глобальна гармонізаційна ініціатива» (GHI) з великим задоволенням запрошує вас взяти участь у 2-му Всесвітньому конгресі GHI з глобальної безпеки харчових продуктів, який відбудеться 18 – 20 березня 2024 року в Роттердамі, Нідерланди. На цьому міжнародному Конгресі буде розглянута тема: Прискорення переходу Глобальної Продовольчої Системи до сталого майбутнього. Існує гостра потреба в перезавантаженні світових продовольчих систем, які не відповідають своєму призначенню – забезпечувати харчування, робочі місця та економічні можливості. Голод зростає, здорове харчування недоступне для найбідніших категорій населення планети, а ~30% виробленої їжі викидається. Більше того, глобальна продовольча система є нестійкою. Продовольчі системи відповідальні за приблизно чверть світових викидів парникових газів і спричинили ~60% втрати біорізноманіття з 1970-х років.
Існує необхідність переходу до більш стійкої продовольчої системи, в якій продукти харчування виробляються для того, щоб адекватно прогодувати нинішні покоління, не ставлячи під загрозу економічні, соціальні та екологічні основи для майбутніх поколінь. Необхідна трансформація продовольчої системи, яка суттєво змінить спосіб виробництва та споживання продуктів харчування. Це змінить раціон харчування і харчові звички, одночасно підвищивши безпеку харчових продуктів, а також адекватність і безпеку харчового циклу. Ці теми посідають провідне місце в більшості національних і глобальних політичних програм, що заохочується Цілями сталого розвитку Організації Об’єднаних Націй та Зеленим курсом Європейського Союзу. GHI відіграє провідну роль, розробляючи механізми для глобальної гармонізації між країнами щодо аспектів безпеки харчових продуктів, продовольчої безпеки та якості харчових продуктів.
Об’єднуючи провідних вчених, дослідників та науковців з академічних та промислових сфер, політиків та видатних осіб, які приймають рішення від міжнародних організацій, активістів та представників громадянського суспільства з усього світу, GHI має на меті просунути обговорення важливої ролі науки у підвищенні продовольчої безпеки та безпеки харчових продуктів, забезпечуючи основу для ефективного законодавчого та нормативно-правового регулювання. На Конгресі будуть розглянуті наступні теми:

● Інновації в галузі безпечності та якості харчових продуктів
● Інновації в навчанні та освіті з питань безпечності харчових продуктів
● Принципи харчування для сталого та здорового раціону
● Споживачі та дослідження в галузі сенсорних наук
● Сталість продовольчих систем
● Безпека харчових продуктів
● Продукти харчування майбутнього
● Регулювання харчових продуктів майбутнього
● Трансформація майбутніх продовольчих систем та харчових галузей, що розвиваються
● Тенденції у сфері здоров’я та харчування, включаючи здоров’я кишківника
● Персоналізоване харчування
● Стійкість до протимікробних препаратів
● Харчова мікробіологія
● Функціональні продукти харчування
● Нанотехнології в харчовій промисловості

      Питання безпеки харчових продуктів, а також необхідність необхідних змін у раціоні харчування для сталого майбутнього знаходяться в центрі уваги 2-го Всесвітнього конгресу GHI, який має на меті визначити нові напрямки забезпечення безпеки продовольства та безпеки ланцюгів постачання в усьому світі.

      Результати 2-го Всесвітнього конгресу GHI забезпечать додаткові шляхи для поліпшення стану здоров’я людей та сприятимуть подоланню голоду та недоїдання.

      Настав час робити зміни. Члени GHI повинні допомогти світу задовольнити ці потреби, використовуючи свої колективні наукові знання і технології, щоб забезпечити основу для поліпшення безпеки харчових продуктів і продовольчої безпеки для майбутніх поколінь. Від імені членів GHI, наукового та організаційного комітетів ми запрошуємо вас приєднатися до нас у березні 2024 року для участі в цій спеціальній науковій програмі.

Доктор Хуб Лелівельд, президент асоціації «Глобальна гармонізаційна ініціатива»